2024 m. rugsėjo 5 d., trečiadienį, 18 val. kviečiame į Antano Gabrieliaus Dervinskio skulptūros ir grafikos darbų parodos BURBULAS atidarymą.

 

2024-08-30

„Technologija nėra nei gera nei bloga, kaip ir nėra neutrali“ (Melvin Kranzberg).

Skulptūros ir grafikos darbų paroda Burbulas kviečia pastebėti kaip socialinės medijos veikia mūsų kasdienybę, ją palengvindamos ar apsunkindamos. Darbai savyje talpina technologijų poveikio prieštaringumą – grafinė spauda ir 3D spausdinimas vaizduoja teigiamą, „rekomenduojamą“ technologijų pusę, o vizualinė dalis perteikia pavojus. Parodoje keliamas klausimas – ar įmanoma naudotis technologijomis ir būti jų neišnaudotu.

Antanas Gabrielius Dervinskis – jaunosios kartos menininkas, Vilniaus dailės akademijoje studijavęs metalo plastiką, o vėliau Jano Mateikos akademijoje Krokuvoje baigęs skulptūros magistro studijas. Nors savo darbe naudoja skaitmenines technologijas, menininkas save laiko tradiciniu skulptoriumi. Savo kūryboje jis siekia estetikos, supindamas figūrą, technologijas, amatus ir medžiagas, o temas dažnai diktuoja savistaba.

Renginyje bus fotografuojama ar filmuojama, todėl informuojame, kad jūs galite būti matomas renginio nuotraukose ar vaizdo įrašuose, ir šios nuotraukos ar vaizdo įrašai gali būti patalpinti viešai prieinamuose socialiniuose tinkluose ar spaudoje.

Paroda Lietuvos medicinos bibliotekoje (Kaštonų g. 7, Vilnius) veiks iki rugsėjo 27 d.  

© LIETUVOS MEDICINOS BIBLIOTEKA. 1998-2024. Visos teisės saugomos.
Svajonių įgyvendinimas: IT DREAMS