Lietuvos nepriklausomųjų rašytojų sąjungos ir medikų literatų poezijos ir prozos šventė bei almanacho „Priimk pavasarį į širdį“ pristatymas birželio 14 d. 14 val. LMB

 

2024-05-28

Birželio 14 d. 14 val. Lietuvos medicinos bibliotekoje (Kaštonų g. 7, Vilnius) vyks Lietuvos nepriklausomųjų rašytojų sąjungos ir medikų literatų poezijos ir prozos šventė bei almanacho „Priimk pavasarį į širdį“   pristatymas.

Prieš trisdešimt ketverius metus įkurta Lietuvos nepriklausomųjų rašytojų sąjunga, o nuo 1998-ųjų kasmet pirmąjį birželio šeštadienį organizuojamos vasaros poezijos šventės. Šis tarptautinis poezijos ir prozos almanachas „Priimk pavasarį į širdį“  pavadintas Karolinos Kazlauskienės eilėraščio žodžiais. Leidinio idėjos autorė, poetė, gydytoja Dalia Buragienė.

Almanache pristatoma daugiau kaip šimtas autorių, tarp jų – Bernardo Cicėno, Gaudento Kurilos, Algimanto Jasulaičio, Vitalijos Kairienės, Jūratės Jankauskienės, Ritos Japkevičienės, Jono Tertelio, Birutės Jasinskienės, Deimantės Jašmontaitės, Gerdos Jankevičiūtės ir kitų medikų kūryba. Skaitytojų pamėgti poetai, gydytojai Algimantas Jasulaitis, Jonas Tertelis, Jūratė Jankauskienė, Bernardas Cicėnas yra išleidę nemažai savo kūrybos knygų. Produktyvumu stebina šio almanacho sudarytoja, gydytoja, trisdešimt šešių poezijos knygų, keturių vaikams bei dar kelių akliesiems autorė D. Milukaitė-Buragienė, kuri prisipažįsta, kaip gydytoja oftalmologė gydanti akis, o kaip poetė – žmonių sielas. Šiais metais pasirodė jos jubiliejinė rinktinė „Eilėraštis – mano gyvenimas, ir viskas“.

 

Maloniai kviečiame

 

Renginyje bus fotografuojama ar filmuojama, todėl informuojame, kad jūs galite būti matomas renginio nuotraukose ar vaizdo įrašuose, ir šios nuotraukos ar vaizdo įrašai gali būti patalpinti viešai prieinamuose socialiniuose tinkluose ar spaudoje.

© LIETUVOS MEDICINOS BIBLIOTEKA. 1998-2024. Visos teisės saugomos.
Svajonių įgyvendinimas: IT DREAMS